Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ψυχοθεραπεία & Συμβουλευτική Οικογένειας

20, Ιουλίου, 2009

Όταν βλέπουμε τους ανθρώπους στο πλαίσιο μιας οικογενειακής ψυχοθεραπευτικής/ συμβουλευτικής διαδικασίας εστιάζουμε στις σχέσεις των μελών της οικογένειας και τα μοτίβα αλληλεπίδρασης που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ αυτών ως πηγή των παρουσιαζόμενων δυσκολιών (σε κάποιο από ή σε όλα τα μέλη της οικογένειας) και βασικό παράγοντα αντιμετώπισής τους. τους. Η τροποποίηση αυτών των μοτίβων οδηγεί σε νέες, πιο παραγωγικές και λειτουργικές για την οικογένεια ισορροπίες. Το πλαίσιο αυτό αποδεικνύεται ιδιαίτερα αποτελεσματικό σε περιπτώσεις που τα μέλη της οικογένειας βρίσκονται σε άμεση ή έμμεση αλληλεξάρτηση.

Στις συναντήσεις/συνεδρίες, διάρκειας 50΄- 75΄, μπορούν να συμμετέχουν όλα τα μέλη της οικογένειας μαζί με 1 ή 2 οικογενειακούς ψυχοθεραπευτές.

Η συνολική διάρκεια της παρέμβασης, όπως και η συχνότητα των συναντήσεων, κυμαίνεται ανάλογα με την φύση των δυσκολιών σας και δεν είναι δυνατόν να προβλεφθεί απόλυτα. Είναι, όμως, κάτι το οποίο θα συζητήσετε με τον/ην θεραπευτή/τριά σας. Συχνά, η ολοκλήρωση είναι κάτι που συζητιέται και οργανώνεται αρκετά νωρίτερα, σε μια από κοινού θεραπευτική αξιολόγηση, ώστε η απόφαση για το «κλείσιμο» να τοποθετηθεί στο πλαίσιο ισορροπίας της οικογένειας.

Η πληρωμή γίνεται μετά την κάθε επίσκεψη εκτός αν γίνει κάποιος άλλος σαφής διακανονισμός με τον/ην θεραπευτή/τριά σας.

Advertisement
No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: