Μετάβαση στο περιεχόμενο

«Όταν το εγώ συναντάει το εμείς» Ψυχοθεραπευτική ομάδα για νέους

24, Απρίλιος, 2017

 

Σε μια περίοδο έντονων γεωπολιτικών αλλαγών και δυσχερών κοινωνικο-οικονομικών συνθηκών, όπου τα συλλογικά όνειρα κι ελπίδες βυθίζονται, οι άνθρωποι καλούνται να επιβιώνουν, να αντέχουν, να ανταποκρίνονται. Όλοι παλεύουν να σταθούν οικονομικά και κοινωνικά, να χτίσουν ή να χαλάσουν σχέσεις, να αισθανθούν αυτάρκεις, να βρουν νόημα στην καθημερινότητά τους. Όλοι και ο καθένας μόνος του. Όταν στην προσπάθεια αυτή αναδυθεί ένα σύμπτωμα, μια δυσφορία ή μια αίσθηση αποτυχίας, ο άνθρωπος νομίζει ότι είναι μόνος. Καλείται να αντιμετωπίσει ένα ακόμα πρόβλημα, αναλαμβάνοντας μία ακόμα ευθύνη, ένα ακόμα άγχος. Μόνος του, ή με το βοήθεια του «ειδικού».

Τελικά είναι μόνος; Κατά πόσο συναντώνται τα αδιέξοδα των νέων ανθρώπων σήμερα, ακόμα κι αν δεν ταυτίζονται; Αδιέξοδα που αφορούν τον εαυτό και τις σχέσεις (οικογενειακές, συντροφικές, φιλικές), τον εαυτό και τον κόσμο. Ποια η αξία της συλλογικής διερεύνησης των συμπτωμάτων, του άγχους, του πανικού, της κατάθλιψης, των επίμονων σκέψεων, της μοναξιάς, της αίσθησης αποτυχίας; Μπορεί το συλλογικό να δώσει νόημα στο προσωπικό και αντίστροφα;

Φτιάχνουμε μια ομάδα νέων ανθρώπων, με κοινό όραμα την επεξεργασία των παραπάνω ερωτημάτων, αλλά και όσων ακόμα προκύψουν στην πορεία. Δουλεύουμε μέσα από το προσωπικό βίωμα και τον αναστοχασμό. Επιθυμία μας είναι μια ομάδα που να δίνει χρόνο και χώρο έκφρασης στα μέλη της, να ανταλλάσσει προβληματισμούς κι εμπειρίες, να αναζητά τα νοήματα και σταδιακά να αυτονομείται.

Τον συντονισμό της ομάδας πραγματοποιούν οι: Λυκούργος Καρατζαφέρης, ψυχίατρος / ψυχοθεραπευτής & Ηλέκτρα Αναγνωστοπούλου, αναπτυξιακή ψυχολόγος.

Κόστος συμμετοχής: 100 ευρώ το μήνα.

Όσοι και όσες επιθυμούν να συμμετάσχουν μπορούν να επικοινωνήσουν εδώ: Ψυχή Λόγος ΕπιΚοινωνία, τηλ 2177207765, psychilogos@gmail.com

 

Advertisement
No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: