Μετάβαση στο περιεχόμενο

Γιούλη Τσίρτογλου

3, Μαρτίου, 2015

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Βόλο. Από το 2000 έως 2005 σπούδασα Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και έπειτα απέκτησα το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Κοινωνική και Κλινική Ψυχολογία (2006-9) στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης  καθώς και τo πτυχίο της Εκπαιδευτικού Ειδικής Αγωγής (2013) στο Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Έχω παρακολουθήσει τα δύο πρώτα έτη της κλινικής εκπαίδευσης της Σχολής Ψυχανάλυσης των Φόρουµ του Λακανικού Πεδίου και εκπόνησα την διπλωματική μου εργασία για το ΜΠΣ Κοινωνικής και Κλινικής Ψυχολογίας στην βάση της μεθοδολογίας της γερμανικής Κριτικής Ψυχολογίας. Έχω εργαστεί τόσο εθελοντικά αλλά και ως ασκούμενη στην Υπηρεσία Κοινωνικής Ψυχιατρικής/ Τμήμα ενηλίκων και στη Μονάδα Θεραπείας Συμπεριφοράς του Ελληνικού Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών στην Θεσσαλονίκη, στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης /Δ΄ Τμήμα βραχείας νοσηλείας, στο 4ο Σχολείο Ειδικής Αγωγής του Δήμου Θεσσαλονίκης, στην ΜΚΟ Άρσις, σε ξενώνες και τμήματα του Ψυχιατρείου της Λέρου.

Στα πλαίσια αυτά έμαθα να εργάζομαι ψυχοθεραπευτικά, συμβουλευτικά και ψυχοεκπαιδευτικά με ενήλικες, παιδιά και εφήβους σε επίπεδο ατομικό, ομαδικό και οικογενειακό, και εκπαιδεύτηκα στις αρχές και την πρακτική των κυρίαρχων ψυχοθεραπευτικών προσεγγίσεων (γνωστική-συμπεριφορική, ψυχοδυναμική/ ψυχαναλυτική, ανθρωπιστική, και συστημική). Έχω συμμετάσχει ως εισηγήτρια σε εθνικά και διεθνή συνέδρια και ημερίδες και ακολούθησα ατομική ψυχοθεραπεία στο πλαίσιο της ψυχαναλυτικής προσέγγισης και της προσέγγισης Processwork.

Έχω εργαστεί ως επιστημονικός συνεργάτης, υπεύθυνη συντονισμού και υλοποίησης Ευρωπαϊκών προγραμμάτων για τους νέους στη Μ.Κ.Ο ΑΡΣΙΣ, ως εργασιακός σύμβουλος στο Πανελλήνιο Φιλανθρωπικό Σωματείο ΑΡΤΟΣ & ΔΡΑΣΗ και στη Μ.Κ.Ο. ΟΙΚΟΚΟΙΝΩΝΙΑ, ως επιστημονικός συνεργάτης στο πρόγραμμα υποστήριξης ατόμων με αυτισμό ΠΑΥΕΥΣ, στο Κέντρο Ημέρας της ΕΕΠΑΑ, σε δημοτικά σχολεία ως εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής, και στα ΚΕΔΑΣΥ ως Ψυχολόγος. Εργάζομαι στο Ψυχή Λόγος ΕπιΚοινωνία από το 2008.

Από το 2007 μέχρι και σήμερα τα επιστημονικά μου ενδιαφέροντα  αφορούν κυρίως στην θεωρία και την πρακτική της κριτικής Ψυχολογίας γενικότερα και ειδικότερα της γερμανικής Κριτικής Ψυχολογίας, της φεμινιστικής ψυχολογίας, της ψυχολογίας του Λόγου και άλλων προσεγγίσεων που σέβονται την υποκειμενικότητα, τόσο στο πεδίο των ψυχολογικών παρεμβάσεων όσο και στο πεδίο της εκπαίδευσης.

Η προσέγγισή μου στην ψυχοθεραπεία είναι προϊον σύνολης της επιστημονικής, εργασιακής και προσωπικής μου τροχιάς, μέχρι και σήμερα, καθώς και μιας διαρκούς κριτικής αναστοχαστικής πρακτικής επί αυτών, στην βάση των παραπάνω μεθοδολογιών. Για ζητήματα εποπτείας και ανάπτυξης της προσωπικής μου πρακτικής στην ψυχοθεραπεία και τις ψυχολογικές παρεμβάσεις απευθύνομαι στην συνεποπτική ομάδα του Ψυχή Λόγος ΕπιΚοινωνία, τον Θανάση Μαρβάκη, την Αλεξάνδρα Βασιλείου, τον Peter Brooks, τον Morten Nissen και τον Ole Dreier. Κατέχω άδεια ασκήσεως επαγγέλματος Ψυχολόγου.

Advertisement
No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: