Μετάβαση στο περιεχόμενο

Γιούλη Τσίρτογλου

3, Μαρτίου, 2015

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Βόλο. Από το 2000 έως 2005 σπούδασα Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και έπειτα απέκτησα το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Κοινωνική και Κλινική Ψυχολογία (2006-9) στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης  καθώς και τον τίτλο της Εκπαιδευτικού Ειδικής Αγωγής (2013) στο Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Έχω εργαστεί τόσο εθελοντικά αλλά και ως ασκούμενη στην Υπηρεσία Κοινωνικής Ψυχιατρικής/ Τμήμα ενηλίκων και στη Μονάδα Θεραπείας Συμπεριφοράς του Ελληνικού Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών στην Θεσσαλονίκη, στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης /Δ΄ Τμήμα βραχείας νοσηλείας, στο 4ο Σχολείο Ειδικής Αγωγής του Δήμου Θεσσαλονίκης, στην ΜΚΟ Άρσις, σε ξενώνες και τμήματα του Ψυχιατρείου της Λέρου.

Στα πλαίσια αυτά έμαθα να εργάζομαι ψυχοθεραπευτικά, συμβουλευτικά και ψυχοεκπαιδευτικά με ενήλικες, παιδιά και εφήβους σε επίπεδο ατομικό, ομαδικό και οικογενειακό, και εκπαιδεύτηκα στις εξής ψυχοθεραπευτικές και ψυχοεκπαιδευτικές προσεγγίσεις:  γνωστική- συμπεριφορική, ψυχοδυναμική/ ψυχαναλυτική, ανθρωπιστική, και συστημική.

Έχω εργαστεί, επίσης, ως επιστημονικός συνεργάτης, υπεύθυνη συντονισμού και υλοποίησης Ευρωπαϊκών προγραμμάτων για τους νέους στη Μ.Κ.Ο ΑΡΣΙΣ, ως εργασιακός σύμβουλος στο Πανελλήνιο Φιλανθρωπικό Σωματείο ΑΡΤΟΣ & ΔΡΑΣΗ και στη Μ.Κ.Ο. ΟΙΚΟΚΟΙΝΩΝΙΑ, και ως επιστημονικός συνεργάτης στο πρόγραμμα υποστήριξης ατόμων με αυτισμό ΠΑΥΕΥΣ, στο Κέντρο Ημέρας της ΕΕΠΑΑ και σε δημοτικά σχολεία ως δασκάλα ειδικής αγωγής.

Έχω παρακουλουθήσει τα δύο πρώτα έτη της κλινικής εκπαίδευσης της Σχολής Ψυχανάλυσης των Φόρουµ του Λακανικού Πεδίου και έχω ολοκληρώσει ατομική ψυχοθεραπεία ψυχαναλυτικής προσέγγισης από το 2001 έως και το 2005. Έχω συμμετάσχει ως εισηγήτρια σε εθνικά και διεθνή συνέδρια και ημερίδες και τα επιστημονικά μου ενδιαφέροντα από το 2007 μέχρι και σήμερα αφορούν κυρίως στην θεωρία και την πρακτική της κριτικη Ψυχολογίας γενικότερα και ειδικότερα της γερμανικής Κριτικής Ψυχολογίας, της φεμινιστικής ψυχολογίας, της ψυχολογίας του Λόγου και άλλων προσεγγίσεων που σέβονται την υποκειμενικότητα, τόσο στο πεδίο των ψυχολογικών παρεμβάσεων όσο και στο πεδίο της εκπαίδευσης. Κατέχω άδεια ασκήσεως επαγγέλματος Ψυχολόγου.

No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: