Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ομάδα ενδυνάμωσης ειδικών: Δουλεύοντας με τον αυτισμό (νέο)

4, Νοέμβριος, 2013

Ως ειδικοί ψυχικής υγείας και ειδικής αγωγής που εργαζόμαστε με αυτιστικούς ενήλικες ή παιδιά και τις οικογένειές τους, ερχόμαστε αντιμέτωποι με πολλά ερωτήματα. Ερωτήματα σχετικά με τις μεθόδους μας, την οπτική μας και τη σχέση μας με τα αυτιστικά άτομα. Μέσα από την κλινική/ ψυχοεκπαιδευτική εμπειρία μας και κυρίως τον αναστοχασμό μας ως προς την πράξη μας, διαμορφώνουμε την δική μας προσέγγιση στον αυτισμό. Μια προσέγγιση που δεν είναι ένα ακόμα μοντέλο ή μία ακόμα μορφή θεραπείας, αλλά μια από κοινού δράση με το αυτιστικό άτομο και το οικογενειακό/σχολικό περιβάλλον του. Στο πλαίσιο αυτό, η εργασία μας με αυτισμό δομείται ως σχέση βάσει του πώς οι ίδιοι οι αυτιστικοί βλέπουν τον κόσμο, πώς κόσμος αυτός μπορεί να αλλάζει και πώς εμείς αποτελούμε μέρος του κόσμού τους και αλληλεπίδρούμε μαζί τους.

Στην Ομάδα Ενδυνάμωσης θα επεξεργαστούμε τα ερωτήματα των ειδικών σχετικά με το πώς δουλεύουμε με και για τα αυτιστικά παιδιά ή ενήλικες ή τις οικογένειές τους. Θα αναστοχαστούμε πάνω στις μεθόδους, τις δυνατότητες, τους περιορισμούς, τις αμφιβολίες και τα διλήμματα που αντιμετωπίζει ο καθένας στην πράξη του. Στόχος μας είναι ο κάθε ειδικός να ενδυναμωθεί στην δράση του με το αυτιστικό παιδί ή ενήλικα και να αναπτύξει την προσωπική του πρακτική.

Η Ομάδα Ενδυνάμωσης απευθύνεται σε ειδικούς ψυχικής υγείας/ειδικής αγωγής (εργαζόμενους και μη). Η ομάδα έχει κλειστό αριθμό συμμετεχόντων και προϋποθέτει σταθερή συμμετοχή.

Α’ κύκλος: 8 συναντήσεις ανά 15 μέρες από Νοέμβριο 2013 έως Μάρτιο 2014.

Οι συναντήσεις θα είναι

είτε Δευτέρες 9/12, 16/12, 13/1, 27/1, 3/2, 17/2, 3/3, 17/3 από 13:00 ως 14:30

είτε Παρασκευές 13/12, 10/1, 17/1, 31/1, 14/2, 28/2, 14/3, 28/3 από 17:30 ως 19:00

Συνολικό κόστος: 100Ε.

Παρακαλείστε να δηλώσετε συμμετοχή (με το ονοματεπώνυμό σας και την επαγγελματική σας ιδιότητα) καθώς και την προτίμηση ημέρας το αργότερο μέχρι τις 6 Δεκέμβρη.

Για περισσότερες διευκρινίσεις και δηλώσεις συμμετοχής, επικοινωνήστε μαζί μας:

Γιούλη Τσίρτογλου, κλινική ψυχολόγος/ειδική παιδαγωγός

Ηλέκτρα Αναγνωστοπούλου, εξελικτική ψυχολόγος

Τηλ. 217 720 7765   Mail: psychilogos@gmail.com

Advertisement
No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: